Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Εκδήλωση 21ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ (ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ)



ΕΚΔΗΛΩΣΗ 21ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ (ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ)

Μια διαφορετική εκδήλωση με πολύ μεγάλη επιτυχία, διοργανώθηκε την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Χαϊδαρίου «Δωδωναίον Φως».
Η αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου κατακλύστηκε από Ηπειρώτες και φίλους της Ηπείρου, οι οποίοι απόλαυσαν την πολιτιστική–ιστορική εκδήλωση αφιερωμένη στην απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τους Τούρκους, στις 21 Φεβρουαρίου 1913.
Την εκδήλωση άνοιξε η Γραμματέας του συλλόγου κ. Τζένη Μπέτση, η οποία αφού  καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, κάλεσε τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Δημήτρη Σούκη για ένα σύντομο χαιρετισμό. Ο Πρόεδρος,  αναφέρθηκε στη σημασία αυτής της επετείου αλλά και την υποχρέωση του συλλόγου να διοργανώνει τέτοιου είδους πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχουν να κάνουν με τη διάδοση της ιστορίας του τόπου και τις αξίες των προγόνων μας, στους νεότερους. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, τον δάσκαλο και τα μέλη του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου, τον χορηγό της εκδήλωσης καφέ «Γραμματόσημο», καθώς και τον μουσικό Παραγωγό κ. Παναγιώτη Τζόκα, ο οποίος επιμελήθηκε το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η Ήπειρος του χθες και του σήμερα» και την λογοτεχνική πλαισίωση των χορών που παρουσιάστηκαν.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την ομιλία της φιλόλογου, μέλους του συλλόγου, κ. Άννας Παπαγεωργίου σχετικά με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν μέχρι την απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων την 21η Φεβρουαρίου 1913.
Το ντοκιμαντέρ το οποίο προβλήθηκε με θέμα «Η Ήπειρος του χθες και του σήμερα», καθήλωσε τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι απόλαυσαν την ξενάγηση στην παλιά αλλά και την σημερινή Ήπειρο, γνωρίζοντας παράλληλα λεπτομέρειες για την ιστορία της, που δεν είναι γνωστές στο ευρύ κοινό.
Στη συνέχεια, το χορευτικό τμήμα του συλλόγου παρουσίασε τραγούδια της περιόδου της Τουρκοκρατίας μέχρι και την απελευθέρωση της Ηπείρου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής:
Από τον Δήμο Χαϊδαρίου, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Παναγιωτάτος Νίκολαος  και Καραβίτης Πέτρος.
Από τον Α.Σ.Δ.Α., ο Πρόεδρος κ. Μποζίκας Ανδρέας ο οποίος είναι και υποψήφιος Δήμαρχος Χαϊδαρίου με τον συνδυασμό «Ενώνουμε το Χαϊδαρι».
Οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων και υποψήφιοι Δήμαρχοι Χαϊδαρίου, κ. Σελέκος Μιχάλης με τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση» και κ. Σπηλιόπουλος Θοδωρής με τον συνδυασμό «Πολίτες σε Δράση- Οικολόγοι Πράσινοι»
Οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι Χαϊδαρίου κ. Ντηνιακός Βαγγέλης με τον συνδυασμό «Χαϊδάρι Ξανά»,  ο κ. Δρούλιας Ηρακλής με τον συνδυασμό «Όραμα Δημιουργίας» και ο κ. Φουρλής  Κώστας ο οποίος ακόμη δεν έχει ανακοινώσει το όνομα του συνδυασμού του.
Από  Δημοτικούς Συμβούλους, ο κ. Φωτεινάκης Κώστας του συνδυασμού «Πολίτες σε Δράση- Οικολόγοι Πράσινοι».
Από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος ο Γενικός Γραμματέας κ. Δόσης Γιώργος και το μέλος του Δ.Σ. κ. Ντάσιου Ελένη.
Από τους Εθνικοτοπικούς και πολιτιστικούς Συλλόγους:
Από τον Σύλλογο Θεσσαλών  ο Ταμίας κ. Τσώρας Αθανάσιος και η κ. Βαλαλή Βάγια (υπεύθυνη του χορευτικού τμήματος και μέλος του Δ.Σ).
Από τον Σύλλογο Πυργουσών Αττικής «το Πυργί Χίου» η Πρόεδρος κ. Μαρία Μπρί Παπαμακαρίου  και η Γραμματέας κ. Λυμπουσάκη Ελένη.
Από τον Σύλλογο Μακεδόνων Δυτ. Αττικής «ο Μέγας Αλέξανδρος» ο Πρόεδρος κ. Καραπέτρος Απόστολος.
Από την Εστία Κρητών ο Πρόεδρος κ. Συριανόγλου Γιώργος
Από τον Λαογραφικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Δυτικής Αθήνας ο Πρόεδρος κ. Καλογράνας Γιώργος
Από τον Σύλλογο Δάσους Χαϊδαρίου ο Πρόεδρος κ. Καρατζάς Νίκος
Από την Αδελφότητα Ρωμανιωτών Αττικής ο κ. Τζαρτζούλης Θεόδωρος
Από την Ομοσπονδία Λάκκας Σουλίου και τον Σύνδεσμο Γυναικών Ηπείρου η κ. Μαύρου Ρωξάνη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ














 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου