Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Με πολλή μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε φέτος η εκδήλωση της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Ηπειρωτών Χαϊδαρίου.
Το πρόσφατα ανανεωθέν Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου, επέλεξε φέτος την πρώτη αυτή εκδήλωση της χρονιάς να την κάνει πιο ανοιχτή, πιο ζωντανή και πιο πλούσια σε παρουσίαση και προσφορά.
Και πράγματι, ο στόχος επετεύχθη. Πάνω από 250 άτομα Ηπειρώτες και φίλοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα δεξιώσεων «Ίριδα» η οποία μετά την ανακαίνιση της και υπό την νέα διεύθυνση , εξασφαλίζει ένα πολυτελέστατο περιβάλλον με ποιοτικά και πλούσια μενού και εξαιρετικό σέρβις.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και των λοιπών πολιτιστικών συλλόγων που συνλειτουργούν στο Χαϊδάρι.


 Από την Τοπική Αυτοδιοίκηση:
Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μαραβέλιας Δημήτρης και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αδαμοπούλου
Ο Δημήτρης Τσατσαμπάς, επικεφαλής του συνδυασμού «Πρώτα το Χαϊδάρι»
Ο Μιχάλης Σελέκος, επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση»
Ο Κωνσταντίνος Ασπρογέρακας, επικεφαλής του συνδυασμού «Πολίτες σε Δράση – Οικολόγοι Πράσινοι
Ο Κωνσταντίνος Παπαντωνίου, Αντιπεριφεριάρχης Δυτικής Αθήνας
Ο Ανδρέας Μποζίκας, Πρόεδρος του ΑΣΔΑ
ΟΙ Δημοτικοί Σύμβουλοι, Φουρλής Κωνσταντίνος, Βαρυτιμιάδης Σάββας, Βορέας Κωνσταντίνος
Επίσης παραβρέθηκε ο πρώην Δήμαρχος Χαϊδαρίου, Κυριάκος Ντηνιακός
Από τους πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς:
Από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία, ο Ζηκόπουλος Κωνσταντίνος έφορος Δημοσίων σχέσεων, ο Τζαρτζούλης Χρίστος αναπληρωτής Ταμίας και ο Σπόνιας Ιωάννης μέλος Δ.Σ.
Από το σύλλογο Θεσσαλών «Η Θεσσαλική γη» η Μαρία Μπακλαβά
Από το σύλλογο Πελοποννησίων  «Ο Μωρίας» ο Γιάννης Αλεξόπουλος
Από το σύλλογο Πυργουσών Χίου «Το Πυργί της Χίου» η Μαρία Μπρή
Από το σύλλογο του Δάσους Χαϊδαρίου ο Δημήτρης Γούτος και ο Πλίατσικας Γιώργος
Από το κέντρο Λαογραφίας & Πολιτισμού Δυτικής Αθήνας ο Γεώργιος Καλογράνας.
Την εκδήλωση προλόγισε η Γραμματέας του συλλόγου Τζένη Μπέτση , η οποία στη συνέχεια κάλεσε τον Πρόεδρο του συλλόγου να κόψει την πίτα.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος, αφού ευχαρίστησε όλους για την πρωτόγνωρη συμμετοχή τους, αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ολόκληρη η κοινωνία μας, αλλά ταυτόχρονα και στο τόσο σημαντικό ρόλο του πολιτισμού στη ζωή μας ειδικά σε περιόδους κρίσης. Διαβεβαίωσε ότι ο σύλλογος θα βρεθεί αλληλέγγυος σε κάθε Ηπειρώτη και Ηπειρώτισσα που θα έχει την ανάγκη και θα προσπαθήσει με τη δημιουργία πολιτιστικών γεγονότων όπως και η σημερινή εκδήλωση, να δίνει την ευκαιρία στους συμπατριώτες και τις συμπατριώτισσες με την συμμετοχή τους να ξεφεύγουν από την καθημερινότητα, την μιζέρια και την θλίψη, επαναφέροντας τη χαρά και το χαμόγελο στα πρόσωπα τους, χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στους Ηπειρώτες. Ειδική αναφορά έγινε επίσης από τον Πρόεδρο στα μέλη του συλλόγου που συνεισέφεραν, συνεισφέρουν και βοηθούν το σύλλογο όπως:
Τον Γιάννη Στύλιο, ιδιοκτήτη της καφετέριας «Γραμματόσημο» στο Δάσος Χαϊδαρίου, γνωστή σε όλους μας ως μία από τις καλύτερες καφετέριες του Χαϊδαρίου, ο οποίος ήταν χορηγός της εκδήλωσης στην έκδοση των προσκλήσεων και των αφισών.
Την Γλυκερία Ταμπάκη, ιδιοκτήτρια του μεζεδοπωλείου «Διαχρονικό» στο κεντρικό Χαϊδάρι, η οποία συμβάλει ενεργά στην προσπάθεια του συλλόγου για απόκτηση παραδοσιακών στολών στο χορευτικό μας.
Τον Παναγιώτη Λοΐζο, ιδιοκτήτη σχολής οδηγών, γαμπρό του Κωνσταντίνου Τασούλα, ο οποίος χάρισε στο σύλλογο για δύο τυχερούς από 5 δωρεάν μαθήματα οδήγησης.
Σε μέλος του συλλόγου που ζήτησε την ανωνυμία του, για χρηματικό ποσό που προσέφερε στο σύλλογο.
Πολύ μεγάλη και σημαντική ήταν η παρουσία της νεολαίας στην εκδήλωση. Η νεολαία του συλλόγου που έχει αρχίσει να συσπειρώνεται και να συμμετέχει με τους δικούς της τρόπους επικοινωνίας, συμμετοχής και λειτουργίας πάνω στο νέους δρόμους που άνοιξαν για το σύλλογο μετά τη δημιουργία της ιστοσελίδας και του facebook, είναι η μεγάλη ελπίδα για τη συνέχεια της αξιόλογης και εποικοδομητικής δράσης του.
 

 
Ικανοποίηση αποτέλεσε ακόμη και το γεγονός ότι το φλουρί της βασιλόπιτας πήγε στη νεολαία. Το κέρδισε ο Ευθύμιος Μέτος, γιος του Παναγιώτη Μέτου. Θέλουμε και ελπίζουμε η χρονιά να είναι εξίσου τυχερή και καλή για όλους τους νέους μας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι το δώρο για τον τυχερό της βασιλόπιτας, ήταν ένα σπουδαίο βιβλίο – λεύκωμα, «Τα γεφύρια τις Ελλάδος» του Γιώργου & της Εύης Μπελιγίαννη, το οποίο θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση στις 5 Μαρτίου ώρα 17:00 στο Παλατάκι.
Μετά τη μεγάλη αυτή επιτυχία της εκδήλωσης, το Δ.Σ. του συλλόγου προγραμματίζει μία σειρά από νέες πολιτιστικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες που σύντομα θα δημοσιεύσει στο site. (www.ipeirotesxaidariou.blogspot.com)                 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου